0
Bu yazıyı " < 1 " dakikadan kısa bir zamanda okuyabilirsiniz. 🙂

twitter-bootstrap

Merhaba arkadaşlar web programlamayla uğraşıp da css/js konusunda Webmasterların adeteda kurtarıcısı haline gelen Bootstrap’tan biraz bahsetmek istiyorum.

Bootstrap Nedir?

Bootstrap için açık kaynak kodlu bir Css/js kütüphanesidir. web sitesi tasarım aracıdır. Tabi Bootstrap’ı bu kadar çekici hale getiren özellikler sadece bir web tasarım aracı olması değil, sayfalarımızı tasarlarken bize bir çok kolaylıklar sağlaması ve Responsive özelliği sayesinde hazırladığımız tasarımların Mobil cihazlar, Tabletler ve bilgisayarlarda cihaz büyüklüğüne göre ayarlayıp kullanıcıların düzgün bir şekilde görmesini sağlamasıdır. Diğer yandan  Web tasarımla uğraşan arkadaşların en büyük korkulu rüyası olan tarayıcı uyumsuzluklarına da Bootstrap’ın büyük ölçüde çözüm getirmesi Bootstrap’ı daha kullanılası bir hale getiriyor. Bootstrap, Bootstrap 3 versiyonu ile birlikte Chrome, Firefox, Yandex Browser, Safari, Internet Explorer, Opera gibi neredeyse bütün tarayıcıların son sürümlerinde uyum içinde çalışmaktadır.

Peki Bootstrap ile neler yapabiliriz?

Tablolar, form öğeleri, navigasyon bar, dropdown menüler, butonlar, Sliderler

buy levitra cheap

,  bilgilendirme balonları, yükleme barları yani kısacası bir web sitesi için gerekli olan bütün elementleri bootstrap ile yapabilirsiniz.  ve bunları kullanmak için yapmamız gereken sadece http://getbootstrap.com/ a girip istediğimiz özelliklerin kodlarını kodlarını kopyalayıp kendimize göre düzenlemek.

Bootstrap ile kendi tasarımlarımızda kullanabileceğimiz bir çok element bulunmakta, şimdilik Bootstrap için söyleyeceklerim bu kadar bir sonraki yazımda Bootstrap elementlerini web tasarımlarımızda nasıl kullanacağımız ve genelde karşılaşılan problemlerle ilgili bir bir yazı düzenleyeceğim, vakit ayırıp okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Görüşmek üzere..

Bootstrap kütüphanesini indirmek için Buraya tıklayınız..

Ahmet Kemal YILDIZ
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği mezunu bir Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretmeniyim. Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi ile ilgili ders etkinlikleri, kaynak materyaller, örnek etkinlikler ve ilgi duyduğum birçok konu hakkında vakit buldukça buradan blogluyorum. :)

    Ücretsiz Webmaster Seo Analiz Araçları

    önceki yazı

    Bootstrap Nasıl Kullanılır Ve Temel Tasarım Mantığı.

    Sonraki Yazı

    Bu Yazılar da İlgini Çekebilir!

    Yorumlar

    Yorum yap

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Daha CSS