0
Bu yazıyı " < 1 " dakikadan kısa bir zamanda okuyabilirsiniz. 🙂

SEO Search Engine OptimizationMerhabalar bugünkü yazımda ücresiz olsa da kredi kartı bilgilerini istemeden web sayfanızın seo analizleriniz yapabileceğiniz, backlinklerinizi izleyebileceğiniz, ve Google, yandex, yahoo, bing gibi bir çok arama motorundaki durumunuzu sıralamanızı analiz edebileceğiniz ücretsiz web sitelerinden ve web araçlarından bahsedeceğim.

1-Analiz.r10.net

R10.net in son zamanlarda çıkardığı bu yeni sistemi R10 normal,Silver ve Gold üyelerine extra özellikler tanısa da üye girişi yapmadan kullanmak istediğinizde de size bir çok imkanlar sağlıyor. r10 analiz aracıyla web sitenizin anahtar kelimelerinizi, başlıklarınızın seo için ne düzeyde uyumlu olup olmadığını ve sitenizin hangi arama sonucunda kaçıncı sırada olduğunu izleyebilirsiniz.

2-wmaraci.com/site-analiz

wmaraci da her ne kadar günlük limitleri olsa da seo analiz konusunda en başarılı sistemlerden biri farklı bir alternatif olarak bu siteyi de kullanabilirsiniz.

3-siteanaliz.gen.tr

Ücretsiz seo analiz araçları arasında kullanabileceğiniz Türkçe en iyi sistemlerden biri kesinlikle siteanaliz.gen.tr, bu sistemle web sayfanızı tüm yönleriyle analiz edebilirsiniz.

4-seoanaliz.com.tr

Bu sayfa yardımı ile de sitenizi sorgulatabilir sitenizin site yaşı

, IP adresini, sunucu türünü, Alexa sıralamasını, Dmoz kaydı var mı,Google PageRank değerini, index (Google, Yandex, Bing), harita kayıtlarını (Google, Yandex, Bing), sosyal medya hesapları kaydını (Facebook, Twitter, Google Plus, Foursquare vb.), içerik ve etiket, sayfa kodlamasılarını, meta etiketlerini, robots.txt ve sitemap.xml dosya kullanımılarını, CSS standartizasyonlarını, dosya boyutunu, site yükleme hızını, URL yapısını, kırık link sayılarını, mobil uyumluluğunu, sunucu güvenliğini , meta-tag uygunluğunu ve bir çok kriterini görebilir ve sitenizi ona göre optimize edebilirsiniz.

 

Ahmet Kemal YILDIZ
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği mezunu bir Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretmeniyim. Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi ile ilgili ders etkinlikleri, kaynak materyaller, örnek etkinlikler ve ilgi duyduğum birçok konu hakkında vakit buldukça buradan blogluyorum. :)

    Eğitimde Kodlama Dersi Dönemi

    önceki yazı

    Bootstrap nedir? Bootstrap ile neler yapılabilir?

    Sonraki Yazı

    Bu Yazılar da İlgini Çekebilir!

    Yorumlar

    Yorum yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

    Daha Seo